פרקטיקות עם שימוש בבינה מלאכותית

הנושא

למידת כתיבת פרומפט של מורים ושל תלמידים

בית הספר

בית הלומד "בן גוריון"

רכזת מובילה

ליגל רוזין מיכלס

שמות המורות

ליגל רוזין מיכלס

הסוגיה

איך ללמד מורים / תלמידים לכתוב ולדייק פרומפט שיענה על הצורך שלהם?

רציונל

עם ההתפתחות המואצת של הבינה המלאכותית, נדרשת הוראה המשלבת התנסות, בחינה ושיפור בכתיבת פרומפטים, תוך חיזוק מיומנויות חשיבה ביקורתית והערכת מידע דיגיטלי. תהליך המבוסס על היכרות בסיסית עם מודלי שפה וכללי אתיקה, תוך התנסות מעשית הכוללת ניסוי וטעייה, תיעוד רפלקטיבי ושיפור מתמיד. המהלך ללימוד מורים ותלמידים לכתיבת פרומפט מדוייק, נועד לחזק מיומנויות חשיבה ביקורתית, קבלת החלטות, הערכת איכות ואמינות מידע דיגיטלי, ולעודד למידה עצמאית ומודעת.

דרישות מקדימות :
היכרות ראשונית עם בינה מלאכותית בדגש על מודלי שפה

הבנה של כללי אתיקה בהתנסות בבינה מלאכותית

מכשירי קצה 

מיומנויות מרכזיות: חשיבה ביקורתית – קבלת החלטות והטלת ספק, הערכת איכות ואמינות של מסרים באמצעי מדיה דיגיטלית באמצעות זיהוי המאפיינים של המידע הנמסר.

זרקור חינוכי חולוני

שגרת חדשנות

מיומנויות, כלים וכישורים

הפרקטיקה

המשגה של מהלך למידה על ידי התנסות בחוויות אי הצלחה, ובחינה רפלקטיבית שלהן, תיעוד כל המהלך וכתיבת תובנות רפלקטיביות אישיות על ידי התלמיד/המורה

שלבי השיעור:
התלמידים מקבלים הנחיה למשימה, כל תלמיד כותב ומתעד את כל המשימה, 

התלמיד מצרף את הפרומפט, כותב האם הוא מרוצה או לא מרוצה מהתוצאה, אם הוא לא מרוצה הוא כותב את הפרומפט הבא, ובבחינה רפלקטיבית כותב מה היה השינוי. לסיכום התלמיד כותב, סיכום רפלקטיבי המתייחס לפרומפט עצמו ולחווית הלמידה שלו.

 

טיפים ותובנות

  • תיעוד שיטתי של השלבים בתהליך (פרומפט, תוצאה, שינוי, רפלקציה) מאפשר חיזוק המודעות לתהליך הלמידה האישי והבנת מקורות ההצלחה או האתגר.
  • מתן דגש על שיפור מתמיד, ולא על "תוצאה נכונה", מאפשר התמודדות עם אתגרים, ומעודד יצירתיות וחדשנות בכתיבת פרומפטים.
  • שמירה על אווירה מאפשרת ובטוחה לניסוי וטעייה מחזקת את המעורבות הרגשית והחברתית של הלומדים, ותורמת לתחושת שייכות בקבוצת הלמידה.

 

דוגמות וייצוגי למידה

    רוצים לקבל עדכונים
    
על כל מה שחדש בפסגה חולון?

    הירשמו עכשיו לדיוור שלנו